11/27/12 12:58
(http://www.klassa.bg/)

Отмениха присъдата на побойника от Строителния техникум в София

Състав на Софийски градски съд връща делото срещу Валентин Стоянов за ново разглеждане от друг състав на Райония съд. Припомняме, 15-годишният Валентин Стоянов - ученик от столичната Гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев", преби 16-годишния Андрей Илчев - ученик в 35 СОУ на 23 ноември 2011 г. вечерта.
Побоят стана близо до 35 СОУ в София. Валентин Стоянов бе осъден на 3 години затвор. През октовмри Софийски градски съд измени мярката за неотклонение от „задържане под стража" в по-лека – 15-годишния Стоянов излиза от ареста под надзора на детска педагогическа стая. Той обаче е със забрана за напускане на страната до края на делото.Основният мотив, с който съдия Иван Коев отменя присъдата и връща делото за ново разглеждане е, че съставът на СРС, осъдил Валентин, не е взел под внимание показания на втора група свидетели, които твърдят, че не са видели Валентин да нанася ударите, както и това, че според казаното от тях има основание да се предположи наличието на съучастник.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване