11/27/12 10:40
(http://radiomilena.com/)

Уточнение: Разследване на държавна помощ

ES Уточнение: Разследване на държавна помощВъв връзка с публикациите в българските медии през последната седмица, касаещи замените на земи и гори, Европейската комисия би искала да поясни. Става дума за започнало през 2010 г. официално разследване на правилата за държавна помощ по предполагаемо незаконно предоставяне на помощ по операции свързани със замени на гори. Европейската комисия не е приключила оценката си и няма яснота какъв ще бъде резултатът от нея. Слуховете, че Комисията ще вземе решение скоро са неоснователни.
Ако Европейската комисия установи в заключението си, че правилата за предоставяне на държавна помощ са били нарушени, България ще трябва да поиска възстановяване на неправомерно изразходваната сума от бенефициерите й. Процедурата за държавната помощ не предвижда налагане на санкции (глоби) на държава-членка в този контекст. Но държавата е задължена да изпълни възстановяването на средствата незабавно.
При липсата на решение за възстановяване на средствата, всякакви предположение за бъдещи глоби или санкции могат да се считат за спекулативни и преждевременни.
 Уточнение: Разследване на държавна помощ

bookmark Уточнение: Разследване на държавна помощsvejo Уточнение: Разследване на държавна помощgoogle Уточнение: Разследване на държавна помощdelicious Уточнение: Разследване на държавна помощstumbleupon Уточнение: Разследване на държавна помощfacebook Уточнение: Разследване на държавна помощСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване