11/28/12 22:18
(http://e-vestnik.bg/)

Много имотен тоя съдия Цацаров. А дарението било грешка при вписването. А?

И тримата кандидати за главен прокурор имат по няколко апартамента

Сотир Цацаров. Снимка: Impact Press Group

Като види човек декларациите пред Сметната палата на съдия Цацаров, ще остане с впечатление, че той и жена му въртят бизнес недвижими имоти, а не са семейство юристи.
Само за няколко години семейство Цацарови са придобили няколко апартамента, парцели, овощни градини, гора (по-долу са изредени имотите).
Най-любопитното - апартаментът в центъра на Пловдив, дарен от строителна фирма „Калисто Мати” ЕООД на съдия Цацаров, погрешно бил вписан като дарение, съобщи самият той с известно закъснение. След него и Агенцията по вписване съобщи, че грешката е тяхна. Цацаров е изпратил писмо до Агенцията по вписванията и грешката е поправена в рамките на една седмица, след като сайтът „Биволъ” публикува документа за дарение. В сайта на Агенцията апартаментът на Цацаров вече не описан като дарение, а като покупко-продажба.

Съдия Цацаров, който не отговори веднага на публикацията, а се появи три дни след нея пред бТВ на интервю с Диана Найденова и заяви, че „раздуването на балона до такава степен вече граничи с границите на клеветата”.

А кой го клевети – Агенцията по вписванията?

Както се казва в един еврейски виц – „Съмнението остана”.
Защо Цацаров мълча три дни, а не каза веднага, че е грешка? Той може и да го е платил тоя апартамент, но сделката да е оформена като дарение, което е изгодно и за фирмата, и за купувача. Наистина остава съмнение, че нещо се наглася и поправя в Агенцията по вписване.
Как в службата по вписване в Пловдив ще сбъркат покупка с дарение, след като става дума за лесно запомнящите се имена на председателя на Окръжния съд в града и съпругата му, известен пловдивски нотариус?

Това е само част от проблема със съдията Цацаров. Оказва се, че той и съпругата му са доста имотни.

В имуществените декларации на Цацаров от 2007 г. до 2012 г. фигурират следните по-важни имоти:
Само през 2007 г. той и жена му са купили два апартамента, едно ателие и два малки парцела - всичко за малко над 120 000 лв. Купили са си тогава и 5 декара гора за 4000 лв. Като източник на доход за всички покупки са посочени заплатата на Цацаров и парите, които е получила съпругата му Меглена Илиева Ангелова-Цацарова като нотариус.
Да, нотариусите печелят добре. Но имотите са множко дори за нотариус, а същевременно цените, на които са купени, изглеждат занижени.
Същата 2007 г. Цацарови са си купили и кола „Тойота” за 30 000 лв.
Цацарова е декларирала, че има банкови влогове в лева и евро за 400 000 лв. и в същото време и ипотечен заем за 332 000 лв. Интересно, нали? Всеки сам да смята как е възможно всичко това.

През 2009 г. Цацаров декларира, че през 2008 г. е купил още един апартамент, дворно място и право на строеж. Освен това като дарение жена му получава кафе-аперитив и склад за кафе. Аферим. Пак дарение. Не се знае от кого. Дали ще го попитат при обсъждането на кандидатурата му във Висшия съдебен съвет?

Наистина, това семейството юристи ли са или въртят бизнес с недвижими имоти?
Двамата са купили и няколко декара овощна градина в село Костиево.
В декларацията си от 2011 г. Цацаров посочва, че през 2010 г. е купил и апартамент от 59 кв. м в София заедно с гаражна клетка - за 83 000 лв. В същото време продава апартамент от 84 кв. м за 84 101 лв.
През последните години като нотариус съпругата на Цацаров декларира годишни доходи над 250 000 лв. За 2007 г. декларира ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване