11/28/12 22:26
(http://www.klassa.bg/)

Откраднаха два лаптопа на ЦЕРН у нас

Два лаптопа с информация на ЦЕРН са откраднати по време на презентацията им днес в аулата на СУ „Св. Климент Охридски”, съобщиха информационни сайтове. В университета организацията представи пред българския бизнес възможностите наши компании да работят за световноизвестното седалище на учените в Швейцария.
Лаптопите били откраднати в кафе пауза между две презентации. Единият от тях е на учен от Индия, която представи революционната адронна терапия. С нея се лекуват тумори. Във втория лаптоп за съжаление е имало и друга информация, която не е съхранена на друго място.
Възможностите български компании да се включват в повече проекти на Европейската Организация за Ядрени Изследвания и да получават индустриални поръчки за материали, оборудване и услуги обсъдиха на среща по-рано през деня премиерът Бойко Борисов и директорът на ЦЕРН Ролф Хойер, съобщиха от правителствения пресцентър.
„България е малка държава, но участието на Вашата страна в ЦЕРН е голямо и българските учени имат видим принос”, заяви по време на срещата директорът на ЦЕРН Ролф Хойер. Хойер подчерта успешното участие на българската страна в подготовката на изследванията на големия адронен ускорител от 1990-та година.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване