11/29/12 21:14
(http://www.klassa.bg/)

Пожар в първия софийски мол

Пожар в първия софийски мол - Mall of Sofia на бул. "Стамболийски" и ул. "Опълченска" - предизвика евакуация на всички посетители, служители и автомобили в сградата тази вечер.

Няма сведения за пострадали.

Горяла е фасадата при централния вход на мола, а вътре в сградата е имало задимяване.

Осем противопожарни автомобила и четири линейки са били изпратени на мястото на инцидента. Полицията е блокирала движението на кръстовището.

Сигналът е бил подаден в 19,25 часа. Според очевидец пожарът е тръгнал от рекламата на IMAX на фасадата.

Около час по-късно отвън изглеждаше, че пламъци вече няма, а главен комисар Николай Николов, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението", обяви в 20,40 ч., че

"Ние обаче ще останем още час-два вътре в сградата, за да сме сигурни, че няма някъде някоя искра, че няма и някой останал човек вътре", каза той.

Според главният комисар вероятно поради влагата късо съединение е предизвикало пожара, от който изгоря значителна площ от фасадата.

Шефът на "Пожарна безопасност и защита на населението" изказа благодарност на служителите в сградата и на колегите му от "Охранителна полиция", които са успели да създадат перфектна организация по време на пожара и не са допуснали панически действия.

Според свидетел, интервюиран от репортер на БНТ на живо в предаването "По света и у нас", вътре е нямало паника, хората са реагирали на съобщенията по вътрешната уредба и бързо са напуснали сградата.

Николов отрече слуха, че е имало взрив вътре в сградата. Според него пожарът не е умишлен и нищо не го кара да смята, че може да е такъв. Николов не вижда причина молът да не заработи още от утре.

"Пожарът горя на същото място, на което горя и в началото на годината", каза още директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението".

Тогава, на връх Нова година, изгоря един от ъглите във високата част откъм бул. "Скобелев", където се намират киносалоните. Горя платмасовата обшивка.


www.vesti.bg/index.phtml

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване