11/29/12 11:40
(http://www.klassa.bg/)

Студентите на Ивайло Христов с дипломен спектакъл

„Лунните деца“ от Майкъл Уелър е изборът за дипломен спектакъл на класа на доц. Ивайло Христов в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов” (НАТФИЗ). Постановката се реализира благодарение на подкрепата на Обединена българска банка като част от линията на подкрепа на финансовата институция за изкуството и младите артисти.

Пиесата ще бъде поставена премиерно на 29 и 30 ноември 2012 г. от 19.00 ч. на Голяма сцена на Учебен драматичен театър към НАТФИЗ. В 10.00 ч. на 29 ноември младите актьори ще играят на закрито представление за журналисти, а от 12.00 ч. заедно с целия екип зад постановката ще дадат пресконференция.

Постановчик на спектакъла е младият български режисьор Мартин Киселов, сценографията и костюмите са дело на Пламена Дичева, хореографията - на Петя Попова, а асистент костюми и реквизит е Ния Михайлова.

В ролите почитателите на Мелпомена ще видят изгряващите звезди Юлиян Петров / Ивайло Драгиев (Майк), Екатерина Георгиева / София Рухова (Рут), Драгомир Драганов / Иван Панайотов (Куути), Георги Гоцин (Норман), Пламен Димов (Дик), Розалия Абгарян / Кристиана Ценкова (Кати), Николай Йовин (Боб), Иван Панайотов / Юлиян Петров (Ралф), Даниела Стамова / Снежана Макавеева (Шели). В интермедиите ще усетите присъствието на Виктория Ангелова, Даниела Стамова, Ева Данаилова, Елена Телбис, Светослава Иванова, Снежана Макавеева, Анджей Сойка (гост), Валери Кирилов (гост).

Младите артисти, които можете да видите също и в „Американ бюти” от Алън Бол, „Провинциални анекдоти” от Александър Вампилов, „Кавказкият тебеширен кръг” от Бертолд Брехт и „Горски дух” от А.П.Чехов, ще застанат на сцена с ръководителя на класа си доц. Ивайло Христов (в ролята на чичо Мъри) и колегата му Пламен Сираков (като г-н Уилис).

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване