11/30/12 13:05
(http://www.klassa.bg/)

Отворено писмо до медиите от ръководството на Фонд „Научни изследвания“

Уважаеми господа,

С огорчение приемаме действията ви относно конкурсна сесия „Финансиране на фундаментални научни и научноприложни изследвания в приоритетните области“ – 2012г.
Публикуваме копие на сключеният тази година меморандум за сътрудничество между Българска Академия на Науките (БАН) и Фонд „Научни изследвания“ (ФНИ), подписан от покойния академик Стефан Додунеков и ръководството на ФНИ.
Публикуваме също така и имената на учените в 40-те екипа, с участието на ваши институти от БАН. Това са 40% от всички екипи, участвали в конкурсната сесия. Надяваме се, че нямате основание да упрекнете собствените си 310 учени, бенефициенти на Фонда, в некомпетентност и участие в нечисти сделки. До сега БАН е получил от Фонд „Научни изследвания“, без тази сесия, 65 979 303  лв. От посочената сума 35% учените от БАН са използвали за заплати.
Съгласно нормативните документи на ФНИ, имате право да възразявате и да получите съответните отговори на всички поставени от вас въпроси, съгласно публикуваната за първи път процедура за възражения на некласираните проектни предложения.
Ръководството на Фонд „Научни изследвания“









Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване