11/30/12 21:37
(http://www.klassa.bg/)

Уникална шоколадова скулптура на търг на благотворителния базар на IWC Неделя, 2 декември, Зала 4, Интер Експо Център София


Посолството на Белгия в София и фирмата „Пуратос България” дари уникална 15 кг шоколадова скулптура за благотворителен търг на Коледния базар на Международния женски клуб в София. Шоколадовата скулптура, създадена от майстора-шоколатиер Стефан Льору, представлява вероятно най-изключителния и оригинален коледен подарък, който можете да купите в София през тази година за любимия човек.

Експонатът съдържа флорални препратки, като бамбукова пръчка и цвят от далия. Тя е изработена по време на демонстрация на извайване на фигура от шоколад в "Хилтън" по повод на Седмата белгийски седмица в София. Скулптурата е изработен изцяло от черен шоколад, с 55% съдържание на какао, и бял шоколад. Шоколадът от марката "Belcolade" е продукт за професионална употреба, произведен от белгийската компания Пуратос, която също присъства в България.

Подготовката за изпълнението на скулптурата отне два дни на майстора-шоколатиер Стефан Льору. "Това може да не звучи като много работа", коментира г-н Льору, „Но това не би било възможно да се направи, без 30 години професионален опит”.

Автобиографията на г-н Льору наистина изглежда много впечатляваща. Като производител на паста, той е обявен за "Най-добър занаятчия на Франция" и подгласник на световния шампион на Световното първенство по Сладкарство през 2004 г. в Лас Вегас. Пак в Лас Вегас, през 2002 г. той печели награда за "Най-добра шоколадова торта". От 1996 г. до 1997 г. той е бил шеф на отдела за сладкиши на луксозния производител на шоколад Пиер Марколини в Брюксел. В момента работи за Belcolade и преподава във Френското Национално Висше Училище по Сладкарство в Исинжо.


Бележки до редакторите

Puratos България
Най-големият доставчик на суровини за хлебопроизводство, в топ 5 на доставчиците за сладкарство и шоколатиерство. Развива търговска и производствена дейност на закваски, подобрители и миксове за хляб, кремове, смеси и подобрители за сладкарство и др.Със собствена производствена база в Перник, Puratos България изнася продукти за осем страни от региона - Гърция, Унгария, Румъния, Молдова, Сърбия, Хърватска, Македония и Босна
Puratos
Водещ световен производител на продукти за хлебопроизводство, сладкарството и шоколатиерството. Компанията има филиали в 66 държави, 54 производствени бази в 43 страни и общо 40 иновационни центъра. Генерира годишен оборот от 1.2 милиард EUR. В мрежата на Puratos работят 6200 служители, сред които 660 експерти - изследователи и технолози. Продуктите на компанията  са  достъпни в над 100 страни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване