12/01/12 10:25
(http://www.klassa.bg/)

Идват гъвкавите мобилни телефони

Следващата година може да донесе поредна новост в еволюцията на смартфона. Samsung се готви да започне производство на мобилни телефони с гъвкави, нечупливи екрани, които ще могат да се извиват, усукват и дори да се прегъват в портфейла ви.

Южнокорейският технологичен гигант се намира в заключителния етап от развитието на гъвкавите екрани и ще бъде готов да ги пусне на пазара следващата година. Постижението се дължи на използването на органични светоизлъчващи диоди (OLED), които са тънки и могат да бъдат монтирани върху гъвкави материали, като пластмаса или метално фолио.

Samsung не е единствената, която инвестира сериозно в изследвания на гъвкави екрани, използващи OLED. Компании като японската Sony и южнокорейската LG Display също са произвели подобни прототипи.

Но Samsung е първата, която се обвързва с конкретен срок за пускането на телефоните, използващи новата технология. Според източник на „Уолстрийт джърнъл“ това ще стане през първата половина на 2013-а.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване