12/01/12 14:46
(http://radiomilena.com/)

Световен ден за борба със вируса на СПИН

На 1-ви декември по традиция отбелязваме световния ден за борба със СПИН. Тазгодишната Национална АНТИСПИН кампания ще отправи посланието „ЖИВОТЪТ Е БЕЗЦЕНЕН“.

Съвсем скоро в национален телевизионен ефир ще се появи видеоклип, посветен на Деня за борба със СПИН. „Животът е безценен“ е част от репликата на героя във видеоклипа на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ на Министерство на здравеопазването. Той изрича: „ПРЕЗЕРВАТИВЪТ СТРУВА СТОТИНКИ, А ЖИВОТЪТ Е БЕЗЦЕНЕН“. Очаква се видеото да излезе в ефир около 1-ви декември. В него участват актьорите от сериала „Етажна собственост“, продуциран от Нова ТВ.

рипомняме, че на 1-ви декември 2010 г., доброволец от „Жажда за живот“ привлече вниманието на младите хора по главната улица на Сливен – тогава цялото му тяло беше облепено с презервативи. Година по-късно – на 1-ви декември 2011, по улиците на Сливен доброволците привлякоха вниманието с ходещ презерватив.
Тази година за 1-ви декември доброволците на „Жажда за живот“ подготвят истинско предизвикателство към своите връстници. Действието ще се развие в градската градина. Подобна проява ще се случи за първи път в Сливен, но от „Жажда за живот“ все още не издават подробности около организацията.

„И тази година кампанията е насочена към популяризиране на безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и към толерантното отношение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН. Мотото на кампанията е „Животът е безценен“, а презервативът струва стотинки. По този начин ще се опитаме да провокираме и да напомним, че постоянната и правилна употреба на презервативи е ефективен начин за предпазване от ХИВ и други секс инфекции, предавани по сексуален път“, заявиха от „Жажда за живот“ – Сливен./КРОСС/

 Световен ден за борба със вируса на СПИН

bookmark Световен ден за борба със вируса на СПИНsvejo Световен ден за борба със вируса на СПИНgoogle Световен ден за борба със вируса на СПИНdelicious Световен ден за борба със вируса на СПИНstumbleupon Световен ден за борба със вируса на СПИНfacebook Световен ден за борба със вируса на СПИНСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване