12/02/12 14:28
(http://www.klassa.bg/)

Заради лошо пиянство подлагат на сух режим американските военни в Окинава

На американските военни в Окинава, Япония, вече е забранено да употребяват алкохол извън базата, предаде Лента.ру, цитирайки страницата на морските пехотинци във Facebook. Преди да напуснат базата с колите си те ще бъдат проверявани с дрегер за алкохол и ако той е над 0,03 промила, няма да могат да пътуват. Както отбелязва изданието Stars and Stripes, това ограничение отговаря на японските закони, но е по-строго, отколкото са нормите в САЩ. Пешеходците също ще бъдат проверявани, а в самата база сухият режим ще действа от 22.00 до 8.00 часа.
Забраната за употреба на алкохол бе въведена след серия инциденти с пияни рейнджъри. Последният бе на 30 ноември, когато един от военните в базата се вряза в нетрезво състояние в 3 коли. Друг пък след пиянска нощ опита да влезе в чужд дом и бе глобен със 100 000 йени. През октомври двама американски моряци бяха арестувани по подозрение в изнасилване.
Заради тези случаи на базата въведоха комендантски час от 23.00 до 5.00 часа.
На остров Окинава се намират повече от половината от американските военни в Япония - между 47 и 52 хиляди души. Поведението им предизвиква остри протести от страна на местните жители, отбелязва Лента.ру.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване