12/02/12 16:43
(http://www.klassa.bg/)

Инокентий изпрати покайно писмо

Инокентий, който ръководеше алтернативния синод, е изпратил покайно писмо - молба за покаяние, до наместник-председателя на Светия Синод Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. Това съобщи за БТА митрополит Кирил, който ръководи Синода до избора на нов патриарх.

"В писмото си Инокентий иска прошка, защото е осъзнал, че е извършил нещо против църквата и се е подписал в него като Крупнишки епископ Инокентий", обясни митрополит Кирил. Той припомни, че Всеправославният събор през 1998 г. реши Инокентий да бъде Крупнишки епископ и това, че се е подписал с този си сан, означава, че се отказва от разколническия си сан на Софийски митрополит.

По думите на митрополит Кирил най-малко 15 свещеници от Софийска епархия, които са били към синода на Инокентий, са готови да се върнат в лоното на Българската православна църква, както и още няколко духовници от други епархии. Дано да изпълнят тези си намерения, посочи наместник-председателят на Синода.



bnt.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване