12/02/12 10:36
(http://www.klassa.bg/)

Китайски вестник се върза на американска шега

Оказва се, че нищо човешко не е чуждо и на китайските вестникари. Тези дни официозът на Китайската компартия „Женминжибао” се върза на информация на американското сатирично издание "Onion" (лук), в която се споменава за анкета, посветена на корейския лидер Ким Чен Ун, където анкетираните, в по-голямата си част жени, го обявяват за най-секси мъж за 2012 година.

Едновременно с материала китайските вестникари публикували на англоезичния си сайт и 55 снимки на корейския лидер. Журналистите, работещи в „Onion”, избрали да забавляват читателите си, като коментират както реални, така и измислени събития, използвайки пародийния жанр. Както всички останали материали, и този бил в типичния за онлайн изданието графичен формат.

„Притежаващ удивително симпатично закръглено лице, момчешки чар и могъщо атлетично тяло, възпитаният в Пхенян разбивач на сърца се е превърнал в мечтата на всяка жена в Северна Корея” – цитира информацията на американското издание „Женминжибао”, приемайки я за чиста монета.

Журналистите отвъд океана обаче не закъснели с реакцията си, като публикували обновено съобщение, в което отбелязали, че разширената версия на новината за най-секси мъжа на 2012-та може да бъде открита на сайта на техния комунистически филиал в Китай. Шегаджиите са написали: „Отличен репортаж, другари!”, като съпроводили своята похвала с отправка към сайта на печатния орган на китайската компартия.
Но както се случва в подобни ситуации, нищо не остава скрито-покрито и веднага след като се появила втората публикация „новината” за Ким Чен Ун станала недостъпна за читателите, а в „Женминжибао” нищо не било споменато за въпросната статия.



sbj-bg.eu


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване