12/02/12 12:45
(http://www.klassa.bg/)

Кой ще купи къщата на Оскар Уайлд в Лондон и какво ще спечели от нея?

Къщата на Оскар Уайлд на Tite Street 34 в квартал Челси в Лондон, където писателят гей е живял единадесет години, ще бъде продадена, съобщава британският „Телегфраф“. В тази къща писателят живее с цялото си семейство след като през далечната 1884 та се жени за Констанс. Там са родени и двете му деца, там е изпитал опиянението от литературната слава, която го спохожда след създаването на „Идеалният мъж“, „Портретът на Дориан Грей“ и някои други емблематични творби. Зад стените от червени тухли твори един от гениите на епохата. А децата Сирил и Вивиън са свидетели на бащиния успех.
В момента къщата принадлежи на дизайнера Лий Мейс, който е направил основен ремонт. Сега библиотеката на Уайлд служи за спалня. Къщата има още дневна с високи тавани и кухня. Къщата се продава за 1.6 млн евро.
Оскар Уайлд има екстравагантен вкус, който повлиява и на обзавеждането в къщата. Той обзавежда огромна спалня, с дъбов под и високи тавани. Трапезарията е в различни тонове на бялото, с бели завеси, бродирани със злато. Диваните са ориенталски, японски гравюри висят по стените. Последните собственици на къщата обаче я модернизират,правят я по-удобна за живеене, но не така романтична.
Засега е ясно, че се продава само партерният етаж с площ 54 квадрата. Какво ще спечели новият собственик? Ще се разхожда в един от най-луксозните квартали на Лондон, ще пие чай меду стените, където са разменяли ценни мисли артисти и писатели. И ще обядва в легендарната кръчма Gordon Ramsay, която е на съседния ъгъл. И още нещо – ще се наслаждава на великолепен изглед към Темза..

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване