12/02/12 16:41
(http://www.klassa.bg/)

Кризата в партията на Саркози рискува да прерасне във война на апаратчици

Бившият френски премиер Франсоа Фийон заяви, че е готов да разговаря за провеждане на нов вътрешен вот за лидер на партията „Съюз за народно движение“, предаде АФП. Първият избор на 18 ноември бе спечелен с минимална преднина от Жан-Франсоа Копе, който бе провъзгласен за председател на партията, но съмненията за нередности и фалшификации при вота помрачиха победата му и Фийон я оспорва.
Според някои допитвания, при тези съмнения, много от симпатизантите на партията искат да се гласува отново.
Бившият френски президент Никола Саркози даде до вторник срок на Копе и Фийон да намерят решение за лидерската криза в партията.
Люк Шател, който е заместник-председател на СНД и подкрепя Копе, призна пред „Журнал дьо диманш“, че „трябва да се даде отново думата на избирателите“. Той поиска да се създаде спешно работна група, която да изготви нови правила за вътрешен вот, за да не се повторят нередностите и да се разгори „война на апаратчици“. Шател алармира, че заради вътрешнопартийната криза опозицията изобщо не участва в дебатите по 14 закона, които управляващите са гласували в последните 15 дни.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване