12/02/12 13:02
(http://radiomilena.com/)

Международен „мач на приятелството” се игра в Бургас

1 300x183 Международен „мач на приятелството” се игра в Бургас Футболен „мач на приятелството” изиграха общественици и представители на рускоговорящата общност в Бургас.

Международният арбитър Георги Виделов изведе на терена два отбора, в чийто редици имаше много класни играчи.

Символичните домакини бяха водени своя капитан Костадин Марков – зам. кмет на община Бургас. В българската селекция бяха включени зам. областният управител Атанас Терзиев, изпълнителният директор на Слънчев бряг АД Златко Димитров, водачът на групата общински съветници от ГЕРБ в Бургас Димитър Людиев, строителният предприемач Диян Славов, журналистите Николай Великов и Красимир Калудов, президентът на третодивизионния футболен клуб „Мастер” Бургас Мартин Бошнаков и бившият футболист на „Нефтохимик” Бургас и Тобол Казахстан Станимир Димитров.

Символичните руски гости се представиха пред многобройната публика,водени от своя капитан и вратар Дмитрий Ефимкин, последван от рускоговорящи бизнесмени, служители и студенти от Русия, Украйна и един московски зет. Гостите изненадаха съперниците си с голям трансферен ударл Оказа се, че са привлекли в състава си  Милен Георгиев, бивш централен нападател на Нефтохимик Бургас и Динамо Петербург.

Още от първата минута на мача двата отбора показаха изключителна амбиция да спечелят купата на списание „Болгарский дом” и затова рефер Георги Виделов бързо охлади страстите с няколко жълти картона.

Домакините отвърнаха на агресивната и нападателна игра на руско-украинските си съперници с бързи контрататаки и успяха да поведат пред първата част с три безответни попадения на Марков, Славов и Бошнаков.

Отлични прояви на вратата на съперниците им имаше вратарят Ефимкин, който показа на всички зрители достойнствата на вратарската футболната школа на Зенит Петербург. На отсрещната врата българският вратар Великов отрази няколко мощни удара на Милен Гергиев и съотборниците му.

Втората част започна вихрено за гостите и за много кратко време те доведоха резултата до 2:3. Публиката аплодира много силно втория гол, преди който Милен Георгиев буквално прелетя през защитата на домакините и опъна мрежата със страховит шут.

Тогава настъпиха отново силните минути за Костадин Марков и съотборниците му. Славов оформи своя хетрик, а в защитата Красимир Калудов, Атанас Терзиев и Златко Димитров намалиха максимално шансовете пред противниковите нападатели. В средата Людиев, Бошнаков и Станимир Димитров също постигнаха превъзходство.

Въпреки всичко гостите не се отказаха да търсят по благоприятно развитие. Настъпиха и силните минути за рефера Георги Виделов, който с лекота отсъди две дузпи, които Дмитрий Ефимкин и Валерий Еремеев отбелязаха хладнокръвно.

Мачът завърши при резултат 8:6 за българския отбор.

И победители и победени се се обединиха около това, че всъщност не резултатът, а отправеното послание за приятелство и уважение между българи, руснаци и украинци  е било най-важното.

Президентът на агенция за недвижими имоти „Виртус”  и собственик на списание „Болгарский дом” Александър Образцов връчи купата на Красимир Калудов, по чиято идея се състоя този мач.

 

 

 

 

 

След кратки консултации със своите съотборници той я подари на Дмитрий Ефимкин с пожеланието купата да украси ресторант „Ретуш”, където се събират представители на рускоговорящата общност в Бургас.

И играчите и публиката отбелязаха перфектната организация на домакините от спортния комплекс „Каменица Арена” Милен Георгиев и Георги Чиликов.

Двамата спортни мениджъри доказаха, че са в състояние с лекота да организират и международни мачове на своето супермодерно съоръжение.

След последния съдийски сигнал играчите се уговориха за мач реванш, а екипът на „Бургаски репортер”  предложи  следващите „мачове на приятелството” да се изиграят през лятото в Созопол, Поморие и Несебър.

 

 

 

 Международен „мач на приятелството” се игра в Бургас

bookmark Международен „мач на приятелството” се игра в Бургас svejo Международен „мач на приятелството” се игра в Бургас google Международен „мач на приятелството” се игра в Бургас delicious Международен „мач на приятелството” се игра в Бургас stumbleupon Международен „мач на приятелството” се игра в Бургас facebook Международен „мач на приятелството” се игра в Бургас Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване