12/02/12 21:21
(http://www.klassa.bg/)

Писмо на Наполеон, продадено за 150 000 евро

Кодирани писмо на император Наполеон І Бонапард, в което той съобщава за плановете си да взриви Кремъл, е продадено на търг във Франция за 150 000 евро, предаде РИА Новости.
Търгът, организиран от аукционна къща „Осента”, е проведен в неделя в град Фонтенбло. Първоначално писмото, съхранявано до момента в частна колекция, е било оценено на 10-15 хил. евро, но в крайна сметка цената му значително превишила очакванията. По думите на експерти, писмата на френския император от Русия представляват особена ценност, защото са много редки – много от тях често са били залавяни от руснаците и са изгубени за историята.
„Ще взривя Кремъл на 22-ри в три часа сутринта”, пише Наполеон в писмо с дата 22 октомври 1812 г. Посланието е съставено от цифри и е подписано саморъчно от императора с "Nap". С това писмо той информира за плановете си външния министър на Франция Юг Бернар Маре.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване