12/02/12 13:18
(http://radiomilena.com/)

С червени панделки по случай Световния ден за борба с ХИВ/СПИН

IMG 6003 2 С червени панделки по случай Световния ден за борба с ХИВ/СПИН

Групата по СИП „Здравно образование” при СОУ”Любен Каравелов” – Несебър, съвместно с младите червенокръстци в училището с ръководител П.Русева проведоха мащабна информационна кампания по повод 1 декември – Световният ден за борба с ХИВ/СПИН.  За първи път този ден е отбелязан през 1988 год. Тогава Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба със СПИН.
От 1996 година с отбелязването на този ден се заема Програмата на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS). От тогава Световният ден за борба със СПИН се превръща в начало на целогодишна кампания с акцент върху превенцията, образованието и информираността. Пред общината учениците  разговаряха с граждани по въпросите на ХИВ/СПИН, раздаваха флайери, презервативи, закичваха червени панделки.
В училище младите червенокръстци раздадоха на своите съученици разнообразни агитационни материали, многобройни  табла във фоайетата на всеки етаж насочваха вниманието към опасността от заразяване, последствията, превенцията и лечението на болестта. Същите проблеми бяха представени в интересна презентазия, като в нея се наблегна на въпросите, касаещи толерантността към серопозитивните и болните от СПИН, обяснено бе къде  може да се направи анонимно и безплатно изследване за болестта.
Кампанията приключи със запалване на десетки свещи, очертаващи червената панделка – символ на борбата със СПИН. Червени панделки бяха закичени и на реверите на учители и ученици.

                                                                                                      Мара МОМЧИЛОВА

 С червени панделки по случай Световния ден за борба с ХИВ/СПИН

bookmark С червени панделки по случай Световния ден за борба с ХИВ/СПИНsvejo С червени панделки по случай Световния ден за борба с ХИВ/СПИНgoogle С червени панделки по случай Световния ден за борба с ХИВ/СПИНdelicious С червени панделки по случай Световния ден за борба с ХИВ/СПИНstumbleupon С червени панделки по случай Световния ден за борба с ХИВ/СПИНfacebook С червени панделки по случай Световния ден за борба с ХИВ/СПИНСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване