12/02/12 15:53
(http://www.klassa.bg/)

Талибани атакуваха база на НАТО в Афганистан, има ранени чужди войници

 Двама мъже с кола Toyota и един SUV взривиха носените експлозиви на входа на база на НАТО в афганистанския град Джалабад в неделя сутрин, докато 6 или 7 други техни съучастници се опитаха да нахлуят през разрушените прегради, предаде АП.

Бойци от афганистанските и международните сили са се включили от хеликоптер в престрелката с талибаните, която е продължила половин час. Според в.“Гардиън“ са убити петима от талибаните и са ранени няколко чужди войници от контингента на ИСАФ, чиято националност от НАТО не бе съобщена. От алианса само заявиха, че няма загинали от контингента и че атаката е била успешно отблъсната. Те потвърдиха смъртта на един представител на афганистанските сили за сигурност. Според агенция АНСА обаче жертвите при нападението са 16, включително талибаните.

Един от загиналите е студент по медицина, който минавал случайно по пътя по същото време.

Джалабад е главният град в размирната източна част на Афганистан, само на час от границата с Пакистан, където са крепостите на талибаните.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване