12/03/12 19:36
(http://www.klassa.bg/)

Великобритания очаква новият престолонаследник

Британският принц Уилям и Катрин очакват бебе. "Техни кралски височества херцогът и херцогинята на Кеймбридж са много щастливи да съобщят, че херцогинята на Кеймбридж очаква бебе", съобщи дворецът Сейнт Джеймс в комюнике.
Кралица Елизабет Втора, херцогът на Единбург Филип, принцът на Уелс Чарлз, неговата съпруга херцогинята на Корнуол Камила, принц Хари и членовете на двете семейства са много щастливи от новината, се казва още в съобщението. 
В него се посочва още, че Катрин днес е постъпила в болницата "Крал Едуард VII" в Централен Лондон заради силно сутрешно гадене, където ще остане няколко дни.
Принц Уилям, внук на кралица Елизабет Втора, е втори по ред в наследяването на британския престол. Първото дете на Уилям и Кейт ще е третият по ред наследник на короната.
През 2011 година  парламентът промени правилата за наследяване на британския престол. Ако първородното дете е от женски пол може да заеме трона.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване