12/03/12 14:24
(http://radiomilena.com/)

На 4 декември връчват бургаските литературни награди

На 04.12.2012 г. в Заседателната зала на Община Бургас, като част от културната програма за Никулденските празници, ще се проведе Литературен преглед 2012.

По традиция той започва в 10.00 ч. с критически доклад за поетичните книги, излезли в Бургас през годината. Тази година критиката за поезия ще чете д-р Йордан Ефтимов, преподавател в Нов български университет.

В 14.00 ч. доклад за годишната художествена и публицистична проза ще чете доц. Вихрен Чернокожев, зам.-директор на литературен отдел при БАН.

В 16.00 ч. е кулминацията на литературния преглед. Кметът Димитър Николов ще връчи наградите. Тази година ще има „Златен пегас” за цялостно творчество и принос към националната литература. Кой ще грабне високия приз и кои ще бъдат носителите на плакети за поезия, белетристика и публицистика? Бургаските писатели напрегнато очакват признанието на безпристрастната критика.

 На 4 декември връчват бургаските литературни награди

bookmark На 4 декември връчват бургаските литературни наградиsvejo На 4 декември връчват бургаските литературни наградиgoogle На 4 декември връчват бургаските литературни наградиdelicious На 4 декември връчват бургаските литературни наградиstumbleupon На 4 декември връчват бургаските литературни наградиfacebook На 4 декември връчват бургаските литературни наградиСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване