12/03/12 14:25
(http://www.klassa.bg/)

Откриха безплатна гореща телефонна линия 116 000 за изчезнали деца

Официално е пусната безплатна гореща телефонна линия 116 000 за изчезнали деца, съобщи в понеделник на пресконференция Росанка Венелинова, изпълнителен директор на фондация „Център Надя”, която ще обслужва Националната линия.
Телефон 116 000 е ще работи 24 часа седмично, 365 дни в годината. Номерът е хармонизиран със страните от Европейския съюз. Фондация „Център Надя” има сключено споразумение с МВР за сътрудничество в случаите на изчезнало дете. Партньори на инициативата са още Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), Български червен кръст, Държавната агенция „Национална сигурност” и Националната комисия за борба с трафика на хора.
116 000 не е само линия за получаване на сигнали, но и за осигуряване на практическа помощ, консултации и емоционална подкрепа за деца и родители. На телефон 116 000 ще се приемат сигнали за деца-бегълци (избягали от къщи или от институцията, в която са били настанени), родителски отвличания (национални и международни), криминални отвличания, непридружени деца-мигранти и изгубени деца.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване