12/03/12 23:37
(http://e-vestnik.bg/)

Плащаме на няколко депутати от СДС по 2 млн. да се подбъзикват помежду си…

Само до преди година-две Мартин Еванджелиста беше пълновластен лидер на СДС и изключи предшественика си Пламен Юруков. Но вчера Фортуна го застигна със същия дар.

Бог да прости СДС! Казали сме го отдавна, даже е възможно и да сме го повторили. От грозна смърт се спомина, орфическа. Като Орфей, разкъсан от вакханките. Всеки откъсна по нещо от синьото тяло и го замъкна нанякъде. За Мартин и Надето остана… Както и да е, всеки с късмета си. Но не мисля, че е незаслужен. И сега с туй, дето е останало, ще правят нова партия… Изобщо СДС така оселеня, че ще им предложа да се кръстят СДС „Ал. Стамболийски”.

Яд ме е само, че на тия юнаци им даваме по 2 млн. да се подбъзикват помежду си и с политиката (б. р. - става дума за субсидията, която получават депутатите от бюджета). А на Костов за петимата депутати даваме по 1.6 млн. Имаме бол – даваме. Някой беше сметнал, че ние даваме най-голямата субсидия на глава от населението. Но щом населението не е против да са му на главата…

По всички вестници анализират СДС. Едни тъжат, други злобеят прикрито, трети интригантстват на дребно… То в СДС и не може вече да се интригантства на едро…

Историята в синята партия много прилича на историята на султаните. Когато на власт идвал нов султан, първата му работа била да изколи братята си и изобщо цялата си рода… По законите на Османската държава това било негово първо задължение, за да нема съперничества в държавата.
Ако се вдълбочи човек в това сравнение, може да открие в сините редици и султана, и черните евнуси, и карагьозчии, и ханъмки… Но сега ме мързи да се вдълбочавам… Достатъчно е да погледнем в мартиролога на сините. Докато червените успяват да потиснат канибалския си комплекс, при сините няма празно. От всички, които са били лидери на СДС, в сините редици няма ни един, ако не броим Пешето Стоянов. Него май никой не го брои…

Казвал ли съм ви, че кукумявките са единствените птици, които виждат синия цвят?

„Свиха тайните на ЦЕРН”,

съобщава „Стандарт”. Два лаптопа с информация на швейцарския научен институт били откраднати по време на презентация в СУ. Учените от ЦЕРН дошли, за да представят възможностите наши компании да се включат в техните проекти. Лично премиерът приел шефа на ЦЕРН Ролф Хойер и придружаващите го учени, които се изказали много ласкаво за българските си колеги. Но това било преди да им изчезнат компютрите.

От една страна, доста неприятно. Точно у нас, точно в „храма на науката”… Но пък, от друга… Страхувам се да не ви скандализирам, но лично нас тази кражба ни зарадва. Вижте как стоят нещата: 1881 година – в парламента изчезват галошите на Иречек; 1998 – чантата на Ан Макгърк в “Шератон”; 2003 – балтонът на еврокомисаря Луи Белмен, ако не се лъжа в БАН. И след тези явно битови кражби, сега лаптопи на учени. Някак по-престижно ми се вижда.

Това са обективни процеси. Може би не знаете, но до преди десетина години галошите бяха включени в “потребителската кошница” на българина. По времето на царя и юпитата май ги махнаха, да не ни срамят. И се вкараха компютрите.

Друга научна новина, пак от „Стандарт”:

„Ставаш мама с едно боцване”

Заглавие, което не те оставя безразличен. Веднага си мислиш какво, аджеба, ще е това боцване. Но не става дума за конвенционалното боцване. В смисъл, не за „ин виво”, а за „ин витро”. Пречистена молекула от златен китайски хамстер била използвана за направата на ново, щадящо лекарство за изкуствено зачеване. И само с една инжекция (боцване, както се изразяват колегите) ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване