12/03/12 16:06
(http://www.klassa.bg/)

Русия е обезпокоена от разполагането на "Пейтриът" в Турция

Разполагането на зенитно-ракетни комплекси „Пейтриът“ на НАТО в Турция „предизвиква безпокойство в Русия и не способства за стабилизацията на и без това нестабилната ситуация“ в региона, заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин. Песков отбеляза, че тази тема е в дневния ред на преговорите на Путин в Истанбул в понеделник. Веднага след пристигането си руският президент започна разговори с турския премиер Реджеп Ердоган, съобщи РИА „Новости“. Турция поиска официално от НАТО да й бъдат предоставени ракетни комплекси „Пейтриът“. Решението за разполагане на „Пейтриът“ на границата на Турция и Сирия може да бъде прието на срещата на външните министри на страните от НАТО на 4 или 5 декември, след което за самото разполагане ще са нужни само няколко седмици.
Песков подчерта, че тематиката на преговорите на Путин в Турция е двустранните отношения, които са „многообразни и пълни с прекрасни проекти“, и международните проблеми, в които страните имат сериозни различия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване