12/03/12 12:48
(http://www.klassa.bg/)

Руското правителство подкрепи идеята за създаване на "СССР лига"

Руското правителство смята да подпомогне създаването на нова футболна лига, която трябва да обедини клубове от бившите социалистически републики.

Всъщност планът се свежда до възстановяване на старото първенство на Съюза на съветските социалистически републики, което се провеждаше от 1936 до 1991 година. В него ще играят само топ клубовете на страните, които някога са попадали в границите на СССР. До момента не ясно колко от тях имат желание да участват.

„Такова първенство ще бъде значително по-силно от който и да е национален шампионат“, смята началникът на руската държавна администрация Сергей Иванов.

Инициативата се радва на подкрепата на местната Премиерлига, както и на шампиона Зенит Санкт Петербург, но Иванов се съмнява, че ще получи одобрението на ФИФА и УЕФА. „Все пак обаче това трябва да се направи, защото става дума за професионален спорт. Не съм съгласен с хорат, които смятат футбола за социален феномен. Той е бизнес и отношението към него трябва да е такова“, добави той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване