12/03/12 20:07
(http://radiomilena.com/)

Три литийни шествия на Никулден в Поморие

P504009 300x211 Три литийни шествия на Никулден в ПомориеТази година почитането на Свети Никола в Поморие ще бъде по-празнично. Според програмата на морската община още на 5-ти декември от 16.00 часа в читалище „Просвета 1888″ най-малките палавници от ЦДГ „Веселушко“ ще се представят с детския спектакъл „Морски приключения“.
На следващия ден – 6.12.2012г., от 09.00 часа в църковните храмове на манастир “Свети Георги”, “Рождество на Пресвета Богородица” и “Преображение Господне” ще се състоят празнични литургии. Пред „Старото казино“ в централна градска част и в кв. Св. Георги“ е предвидено да има блюда от рибни ястия и осветен рибен курбан.
Литийните шествия ще бъдат съпроводени с хвърляне на венци и цветя в морето в памет на загиналите моряци и рибари. Те ще тръгнат по едно и също време с начален час 10.30 ч.: шествие от храма “Рождество на Пресвета Богородица” по булевард “Яворов” до стария хелинг и параклиса “Свети Никола”, шествие от храм “Преображение Господне” до стария хелинг и параклиса “Свети Никола” и шествие от манастир “Свети Георги” до рибарската стоянка в кв. “Свети Георги”.

 Три литийни шествия на Никулден в Поморие

bookmark Три литийни шествия на Никулден в Помориеsvejo Три литийни шествия на Никулден в Помориеgoogle Три литийни шествия на Никулден в Помориеdelicious Три литийни шествия на Никулден в Помориеstumbleupon Три литийни шествия на Никулден в Помориеfacebook Три литийни шествия на Никулден в ПомориеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване