12/04/12 14:42
(http://www.klassa.bg/)

Засега не променят правилата за избор на главен прокурор

За момента правилата за избор на главен прокурор са такива, каквито са приети, каза във вторник пред журналисти представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Соня Найденова. Единият от тримата кандидати за главен прокурор Сотир Цацаров поиска промени в правилата. Вотът да бъде не по поредността на постъпване на предложенията, а чрез жребий, поиска Цацаров. Една част от ВСС изключително силно настоява да се гласува с бюлетина, а други - по електронен път. Възникват правни спорове дали някой няма да гласува два пъти "за" един кандидат чрез електронната система и как може да се провери това. Писмото на един от кандидатите е "елегантен начин" съветът да продължи дискусията по правилата, обяви позицията си правосъдният министър Диана Ковачева. Според нея идеята поредността на гласуването да се определи чрез жребий е справедлива.
"И електронното гласуване, и това с бюлетини ще осигури почтен избор, заяви още Ковачева. Тя обясни, че нейната роля ще е да даде възможност на всеки един от кандидатите да се представи максимално подробно и всеки един от въпросите към номинираните да бъдат зададени. Има вероятност промени в Правилата за избор на главен прокурор да бъдат вкарани като допълнителна точка в дневния ред на заседанието на ВСС в четвъртък, обясни Соня Найденова.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване