12/04/12 22:20
(http://e-vestnik.bg/)

Защо ГЕРБ си заслужи втория мандат

Колаж: Владимир Дойчинов - Ладо

Б. р. - Статията, която следва, препечатваме изцяло от livenews.bg като особено ярък пример на журналистика, каквато рядко се е срещала и по време на комунистическия режим и едноличната власт на Тодор Живков. Оказва се, че този вид журналистика се възражда и в условията на демокрация, от хора от съвсем друго поколение, които не са били под влияние на журналистиката при тогавашния режим. Следва статията, оригиналното подзаглавие гласи:

Родоотстъпничество е Бойко Борисов да не бъде подкрепен на изборите догодина


Б
ългария отново е изправена пред съдбоносен избор. Така както е било през 681-а, 1878-а, 1944-а, 1989-а, през мразовития януари на 1997-а….Само след 6-7 месеца народът трябва да каже иска ли страната да продължи напред или трябва да се върне в блатото. Там, където всички са равни в мизерията си и се опитват да натиснат надолу другия. И където бяхме доведени и накиснати от всички правителства, управлявали страната ни след 1990 година.

Преди 4 години един човек и една политическа партия се нагърбиха с тежкия кръст и поведоха България в правилната посока. Нова, модерна инфраструктура, детски градини и училища, спортни зали и площадки, десетки хиляди спечелени и успешно реализирани европейски проекти за милиарди. Финансова стабилност и икономически показатели сред най-добрите в Европейския съюз, изключително благоприятна данъчна среда за чуждите инвеститори, огромен удар по престъпността…Това са само част от постиженията, с които Бойко и ГЕРБ могат с основание да се гордеят. И постижения, които се виждат реално из цяла България.

Бойко удари по масата и с множество закони и нормативни актове спря далавери за милиарди, които съсипваха и без това нестабилната ни икономика. Той “затвори” кранчето за източване на хазната чрез ДДС, изхвърли тарикатите по митниците, накара голяма част от бизнесмените да излязат “на светло” и да плащат данъци. Далеч в миналото останаха гнусните престъпления с отвличания за пари, защото виновниците за това постепенно си намират заслуженото. Въобще Бойко се доказа през годините като принципен и прагматичен политик, който се съобразява САМО и ЕДИНСТВЕНО с интересите на държавата и народа. А не на шепата политически мафиоти, които бяха свикнали да манипулират всяко правителство, което дойде на власт.

Бойко и екипът му успяха да изведат бюджета “на плюс”, въпреки жестоката криза, обхванала Европейския съюз и най-вече съседна Гърция. Та това да има излишък през 2012-а е несравнимо постижение с това да има излишък през 2007-а или 2008 година, с което толкова се гордееше предишното правителство. Всички помним, че тогава парите буквално “валяха отвсякъде”, а цените на имотите растяха с всяка изминала минута…

И логично, типично по нашенски, Бойко Борисов е принуден да търпи всекидневни критики, гнусни интриги или просто инсинуации. Той е упрекван от пропаднали политици и пишман специалисти за всичко - за лошото време, слабата реколта, земетресенията, наводненията, кризата в спорта и т.н. и т.н.

А в същото време БЪЛГАРСКИЯТ премиер е приет радушно от всички световни политически лидери. Като че ли бързо забравихме как митичният Силвио Берлускони му дойде на крак, за да засвидетелства своето приятелство и подкрепа. Нима не е факт огромната радост, която демонстрира “желязната лейди” на Европа Ангела Меркел при всяка тяхна среща? А какво ще кажете за мъжествената, държавническа политика на Бойко, който отстоя докрай интересите на РОДИНАТА в преговорите с Русия за условията по “Южен поток”. И дори всемогъщият Путин и неговото отроче “Газпром” наведоха глави и стиснаха ръката му, за да приключат сделката.

Последният пример не се нуждае от коментар. Лично Барак Обама го каза: България е лидер на Балканите! Няма Сърбия, няма Гърция, няма Румъния….Е, как виждате американският президент да излезе и да каже същото, ако ...

Публикувана на 12/04/12 22:20 http://e-vestnik.bg/16303/zashto-gerb-si-zasluzhi-vtoriya-mandat/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване