12/04/12 15:14
(http://www.hsnovini.com/)

Кафене и хлебопекарна с актове заради лоша хигиена

Продължават засилените проверки на търговски обекти за продажба на риба

Кафене в Хасково и хлебопекарна в Димитровград са санкционирани от инспекторите на Областна дирекция по безопасност на храните. Причината е, в лошото санитарно-хигиенно състояние на обектите.

Актовете са издадени на собствениците на двете фирми. Глобата на заведението в областния град е от 500 до 1 000 лева.  При проверка в хлебопекарната инспекторите установили, че не се водят дневници за спазване на санитарно-хигиенните норми. Глобата в този случай е от 1 000 до 2 000 лева. В Свиленград проверяващите се натъкнали на продажба на храни от не животински произход, без етикет на производител. Собственикът на обекта следва да плати глоба от 500 до 1 000 лева.

През миналата седмица инспекторите на Областната дирекция са извършили общо 118 проверки, издали са и 11 предписания. Продължават масираните проверки на обекти, търгуващи с жива и замразена риба заради Никулден. Обектите се проверяват за необходимата по закон документация. За нередовни документи собствениците могат да отнесат глоба от 500 до 1000 лева. Нарушения не са открити.

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване