12/04/12 04:58
(http://www.klassa.bg/)

Обама разговаря с Борисов

„България е изключителен съюзник на Съединените щати, заяви президентът на САЩ Барак Обама преди началото на срещата си с премиера Бойко Борисов в Овалния кабинет на Белия дом, съобщи БТА.
Обама благодари за силното партньорство на България в НАТО, за изключително силната българска подкрепа в Афганистан, както и за подкрепата за мирния преход в тази страна. Президентът на САЩ изтъкна изключително доброто сътрудничество с България в правоохранителната и правоналагащата област, както и в борбата срещу тероризма.
"Бих искал да благодаря на българския премиер за усилията на българските власти за разследване на кървавия атентат (в Бургас) и да похваля работата на нашите общи екипи", заяви Обама...
Българският премиер от своя страна поздрави президента на САЩ, че е спечелил отново доверието на американския народ, който го преизбра на 6 ноември. Бойко Борисов благодари за отличното сътрудничество със Съединените щати в областта на социалната и националната сигурност, борбата срещу тероризма и организираната престъпност...
След днешната среща българските и американските служби ще работят още по-добре, заяви премиерът Бойко Борисов след разговора си с Обама тази вечер. Бил е обсъден въпросът за атентата в Сарафово. Борисов уточни, че  все още липсват брънки, за да може да се стигне до извършителя. По думите на премиера американският президент  е напълно съгласен с българската страна, че трябва още да се работи по случая, за да може събраният материал да издържи в съда.
От думите му се разбра, че не е обсъждан мораториумът върху шистовия газ..."
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване