12/04/12 13:38
(http://www.klassa.bg/)

Обама се готви да награди с посланически пост главната редакторка на сп.“Вог“

Президентът на САЩ Барак Обама разглежда кандидатурата на Ана Винтур, главен редактор на американската версия на сп. „Вог“ за посланик във Франция или Великобритания, съобщава Блумбърг. Постът може да й бъде даден в знак на благодарност за набирането на средства за предизборната кампания на кандидата-демократ. Съобщено бе, че Винтур е събрала за Обама над 500 000 долара. 63-годишната дама, която ръководи списанието от 1988 г. е една от най-влиятелните личности в световната модна индустрия. Не е ясно дали тя би искала да смени кариерата си с дипломатическа.
Да се назначават за шефове на дипломатически мисии по света хора от предизборния щаб на победилия кандидат за президент е обичайна практика в САЩ. Това са т.н. „политически“ посланици и по правило отиват в по-спокойните страни като Великобритания, Франция, Германия.
Друг кандидат за посланик в Лондон, според Блумбърг, е Матю Барзън, шеф на финансирането в предизборния щаб на Обама. Анонимни източници на Блумбърг твърдят, че той също е събрал за преизбирането на Обама над половин милион долара.
За посланик в Париж се състезава Марк Ласри, основател на инвестиционната компания Avenue Capital Management.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване