12/04/12 12:18
(http://www.klassa.bg/)

Пак започва "Българската Коледа"

Едно от основните различия на „Българската Коледа“ тази година е въвеждането наконкретна тема – рехабилитация на деца с неврологични заболявания. Около 60 процента от молбите са за допълнителна рехабилитация, уточни в „Преди всички“ Ана-Мари Вилмовска, секретар на президента по наука и здравеопазване. Днес е официалното начало на кампанията.

Другата разлика от предишните кампании е наличието на експертна комисия, която беше създадена тази година. Тя обединява председателите на няколко асоциации за лечение на деца и други специалисти. Идеята на тази експертна група е да взема решения по всяка от постъпващите молби.

Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно. Към момента на подаване на молбата ще се предприемат и необходимите действия за осигуряване на подкрепата. Няма пречка да кандидатстват деца, които са кандидатствали минали години, каза Вилмовска.

На въпрос дали инициативата ще подпомага лечебни заведения Вилмовска отговори, че „Българската Коледа“ няма задачата да замести съществуващи финансови механизми. Става дума за целенасочени инвестиции в апаратура за диагностика и рехабилитация на деца.

В хода на работата по „Българската Коледа“ основното ми чувство е на възхищение пред акта на даряване в тази трудна икономическа ситуация, както и към родителите и настойниците на тези деца. Мисля си и за това колко много може да се направи, когато се обединят усилията на много хора и институции, каза още Ана-Мари Вилмовска.
Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване