12/04/12 13:44
(http://www.hsnovini.com/)

Петров не знае, че Ненков му е турил бариерата

Георги Иванов

Икономическа полиция е образувала проверка и изисква материали от хасковски медии, свързани с изявленията на градоначалника Георги Иванов за бариерата на паркинга до ОД на МВР-Хасково. В писмото от полицията до медиите посочват, че очакват да получат изявленията на Георги Иванов относно цитирам: “затварянето на движението и обособяването за паркинг на улица “Атон” в участъка между улица “Цар Калоян” и булевард “България”.

Докато икономическите ченгета проверяват какво е говорил кмета пред медиите, между общината, КАТ и ОД на МВР тече меко казано безумна кореспонденция. От КАТ са изпратили до администрацията, оглавявана от Иванов, писмо, в което се казва: “към настоящия момент улица “Атон” и улица “Патриарх “Евтимий” са затворени улици и за провеждането на автомобилния поток по тях е необходимо да ни уведомите каква организация на движение е предвидена”. По рано пък директорът на ОД на МВР Петьо Петров пише до общината – “Неясно за нас възоснова на какви доказателства е установено и доказано, че описаните съоръжения са поставени от ОД на МВР Хасково.

На Петров може да не му е ясно, но на предшественика му Атанас Ненков му е кристално ясно. Именно на базата на негово искане през май 2007 г. община Хасково предоставя част от ул. “Атон” за охраняем паркинг. Тогава от полицията слагат и бариерата откъм бул. “България”. По същото време Петьо Петров е работил в сектор БОП – Хасково. За затварянето на улицата и поставянето на бариерата е налице и съответната кореспонденция между тогавашната РДВР и общината. Срокът на действие на разрешителното е 3 години. Той е изтекъл през месец май 2010 г., но досега “ни вопъл, ни стон от полицията”, коментира Георги Иванов.

“Какъв коментар да направя? Единия казва улицата ще се затваря, другия вика улицата е затворена”, обясни на пресконференция днес Георги Иванов. Нали разбирате за какво става въпрос. Става въпрос за субективно отношение към община Хасково респективно към кмета, който искаше нещата да станат нормални”, добави той.

Защо трябва да стане по лесния начин, като може да стане по трудния, попита риторично градоначалника. Той цитира и публикация в местен всекидневник, в която областният управител Ирена Узунова заявява, че ако спечели в съда делото за бариерата, ще поиска общината да плати за демонтажа й и за повторното й поставяне.

“Питам се, като спечелих делото за връзките към мотопистата, аз да я съдя ли за нанесени морални и материални щети”, коментира Иванов.

Още за вихрещият се скандал – тази вечер в новините на тв “Рекординг” от 19:30 ч.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване