12/04/12 12:20
(http://radiomilena.com/)

Пианистката Рада Чомакова получи наградата на Областния управител за 2012 година

5 300x199 Пианистката Рада Чомакова получи наградата на Областния управител за 2012 годинаОбластният управител Константин Гребенаров връчи Златен почетен знак на изявената, не само в България, а и извън пределите на страната ни, пианистка Рада Чомакова. Тя получава високото отличие за цялостен принос към културната визия на Бургас.

Рада Чомакова е лауреат на наши и международни конкурси. Нейн компакдиск с  произведения на Панчо Владигеров е селектиран като единствен български диск с шедьоври на класиката издаден от Европейския съюз. Едно от най-ярките и поприща е преподавателската дейност в Бургаското музикално училище. Нейни ученици имат над 200 награди в национални и международни конкурси. Самата тя изнася концерти и води майсторски класове по пияно в България и в Германия. Носител е на „Златна лира“ и „Кристална лира“, присъждани от Съюза на българските музикални и танцови дейци, на отличие от Международния конкурс за пианисти в Сенигалия, награда от Националния конкурс Св. Обретенов и редица други.

„Изкуството не е в криза. Никога в България не е имало толкова много концерти“, бяха думите на наградената. Тя сподели, че не е очаквала толкова високо отличие, но е щастлива да го получи точно в залата на Областна администрация от където започва творческият й път. Като поздрав за присъстващите наградената изпълни пиеса от Шуман в три части.

„Традициите са тези, които идентифицират всеки народ. Радвам се, че превърнахме наградата на Областния управител в традиция. Вярвам в приемствеността и се надявам в годините напред талантливите и работещи за имиджа на бургаски регион хора, да продължат да бъдат удостоявани с награди и уважение.“- каза областният управител Константин Гребенаров.

Годишната награда на областния управител е учредена през 2010 година и се връчва в края на календарната година на изявени личности за приносът им в успешното културно, социално и икономическо развитие на област Бургас, както и за издигане престижа на областта в национален и международен мащаб. Тя представлява Златен почетен знак- медал изработен в Монетен двор на Република България. Негов автор е известният скулптор и художник Ненчо Русев.

 Пианистката Рада Чомакова получи наградата на Областния управител за 2012 година

bookmark Пианистката Рада Чомакова получи наградата на Областния управител за 2012 годинаsvejo Пианистката Рада Чомакова получи наградата на Областния управител за 2012 годинаgoogle Пианистката Рада Чомакова получи наградата на Областния управител за 2012 годинаdelicious Пианистката Рада Чомакова получи наградата на Областния управител за 2012 годинаstumbleupon Пианистката Рада Чомакова получи наградата на Областния управител за 2012 годинаfacebook Пианистката Рада Чомакова получи наградата на Областния управител за 2012 годинаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване