12/04/12 15:33
(http://www.hsnovini.com/)

Повече спорт и изкуство за детските заведения в Димитровград

В ОДЗ “Райна Княгиня” децата с интерес посещават уроците по рисуване

Детските градини в Димитровград залагат на повече спорт и изкуство. Малчуганите могат да избират от големия брой форми, одобрени от общината.

Децата ще имат възможност да се занимават безплатно с английски език. Тренировките по карате и футбол ще се заплащат на 50% от родителите, а останала част се поема от общината.

„Община спечели проект„Спорт в детските градини”, финансиран от Министерството на физическото възпитание и спорта. Така формите като бадминтон и джудо станаха безплатни възпитаниците на детските заведения в Димитровград”, сподели главният експерт в общинската администрация Мина Стоянова.

Формите ще се провеждат по два пъти в седмицата. За малчуганите се предлагат още аеробика и зумба. Огромен интерес отчитат от ОДЗ „Райна Княгиня”. Детската градина посещават 134 деца. Тя предлага безплатно на своите възпитаници и обучение по изобразително изкуство.

 

Мина Стоянова, главен експерт община Димитровград

Малките художници са носители на много награди от общински и национални конкурси. За в бъдеще общината ще предостави за децата и възможността да тренират плуване. Предстои да бъде назначен и треньор за този вид спорт.

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване