12/04/12 08:19
(http://www.klassa.bg/)

Пътищата в София и цялата страна - почистени, броени фирми със санкции

Всички улици за масов градски транспорт в столицата са почистени през нощта, избутване на натрупания сняг е имало само в крайните райони. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова, уверявайки, че обстановката в София е нормална при зимни условия и хората могат безпроблемно да отидат на работа.

По думите й проблеми с почистването е имало само в няколко крайно района на града – Кремиковци, Владая, Княжево и Младост.

„Кремиковци все още се почиства заради навяванията. Автобус 118 не ходи до крайната си спирка – на гара Яна завърта. Някои от фирмите ще понесат санкции заради забавянето, особено в Младост и Владая. Не съм доволна и от почистването на спирките и подлезите – там съответните фирми също ще понесат санкции – основно неизплащане на всички средства”, обясни градоначалникът и добави, че по улиците в готовност остават 102 снегопочистващи машини.

Обстановката в цялата страна също е нормална - всички проходи през Стара планина са отворени, увери пред bTV директорът на пътната агенция инж. Лазар Лазаров.

„През нощта имаше проблеми главно с чужди ТИР-ове, които не бяха готови със зимни гуми и вериги. Почистваха се проходите Хаинбоаз, Ришки, Беклемето - за Петрохан и Шипка има перманентни ограничения за товарни автомобили от над 10 тона”, добави Лазаров.

По думите му санкции ще има за малък брой фирми, почиствали пътищата у нас – главно в района на София и Стара Загора.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване