12/04/12 06:30
(http://www.klassa.bg/)

Терористите правят всичко, за да се сдобият с ядрени материали, заяви Барак Обама

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че ядреният тероризъм все още е една от най-сериозните заплахи за сигурността по света, независимо от успеха в съкращаването на ядреното оръжие на САЩ и Русия. Обама посочи, че терористите и криминалните групировки правят всичко по силите си, за да се сдобият с ядрени, биологични или химически материали. Той заяви, че тези материали се съхраняват при достатъчни мерки за сигурност, предаде радио „Гласът на Америка”.
Президентът на САЩ също така подчерта, че светът не трябва да позволи 21 век да бъде помрачен от най-лошото оръжие на 20-ти век. Обама освен това призова да се обнови споразумението с Русия, която по-рано обяви, че няма да продължи участието си в пакта „Нун-Лугар” – 20-годишният договор, в рамките на който бяха елиминирани ядрени ракети и запаси с химическо оръжие в бившия Съветски съюз. Президентът Обама подчерта, че благодарение на „Нун-Лугар” хиляди ракети, бомбардировачи и подводници са унищожени или деактивирани.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване