12/04/12 14:29
(http://www.hsnovini.com/)

Традициите и обичаите на коледните празници бяха представени пред хасковски ученици

Учениците от гимназията по туризъм

Ученици от хасковски училища обогатиха знанията си за традициите и обичаите на християнските празници около Коледа.

Възпитаниците на гимназията по туризъм бяха първите, които посетиха Регионален исторически музей , в рамките на празничната програма “Коледа в музея”. Събитието имаше както образователна цел, така и да даде възможност на учениците да покажат знания за обичаите на празниците от Варвара до Коледа.

Всеки един от празниците бе представян с характерни за него обичаи и музикални изпълнения. Урокът по етнография се превърна и във викторина, при която учениците отговаряха на въпроси, свързани с празниците Варвара, Сава, Никулден, Игнажден, Бъдни вечер и Коледа. При правилен отговор те получаваха награда.

Музикалната част бе дело на народния оркестър при община Хасково. Те изпълняваха тематични песни за всеки един от 6- те празника.

От музея казаха, че вече имат 10  заявки от училища от региона, които са изявили желание техни възпитаници да се запознаят с традициите и обичаите на коледните празници. За всички ученици имаше приготвени и питки и коледни късметчета.

Хасково Новини

За всеки празник бе изпълнена тематична песен

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване