12/04/12 16:21
(http://www.hsnovini.com/)

Шофьори от Пощенска станция на протест заради съкращения

Заплашените от съкращения шофьори

9 шофьора от Областна пощенска станция Хасково излязоха на протест. Те са заплашени от съкращение, след като частна охранителна фирма пое пренасянето и доставките на поща и печат на всички пощенски станции. Символичният протест бе подкрепен от всички служители на „Български пощи” в областния град.

Договорът за инкасова дейност с охранителната фирма е сключен преди повече от 1 година. С решение на борда на директорите на „Български пощи” в София от понеделник същата фирма извършва допълнителна услуга – превоз и доставка на поща и печат, което на практика иззема функциите на шофьорите. „

Нашите опасения са, че трябва да съкратим шофьорите. Притеснителен е и факта, че няма да имаме пари за заплати”, коментира специалиста от ОПС – Хасково Петко Петков.

 

Петко Петков, специалиста от ОПС – Хасково

„Уведомили сме председателя на Синдикална федерация на съобщенията за недоволството на колегите. Все още чакаме отговор. Надявам се да го получим”, заяви специалистът от ОПС – Хасково Петя Ганчева.

Методи Пашов е сред потърпевшите. Работи като шофьор в Пощенската станция в Хасково от 30 години. По думите му в охранителната фирма работят пенсионери, а колегите му имат да трупат още години стаж.

Служителите на Районна пощенска служба – Хасково изразиха недоволството си и заради ниските заплати от 300 лева, които получават. Те настояват за по-добри условия на работа. Ако не бъдат взети мерки, служителите са готови на ефективни стачни действия. Те се заричат, че на 6 декември няма да раздават пенсии.

 

 

Петя Ганчева, специалистът от ОПС – Хасково

 

 

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване