12/05/12 05:22
(http://www.klassa.bg/)

60 корумпирани ченгета арестувани в Рио

Властите арестуваха 60 полицаи, заподозрени в това, че са взимали подкупи от наркодилъри, за да си затварят очите за тяхната дейност. Освен това корумпираните ченгета продавали оръжие на бандитите. При акцията са били задържани и 11 дилъри от най-голямата банда в Рио - "Червената команда", предаде Би Би Си.

Властите в Рио се опитват да намалят значително нивото на престъпност в мегаполиса преди световното първенство по футбол през 2014 г. и олимпиадата през 2016 г. всички арестувани по време на тази акция ще бъдат уволнени, заявил командирът на военната полиция на Рио Ерир Рибейро Филхо. "Не можем да си позволим повече да имаме корумпирани полицаи сред нас", казал той. Операцията е била с кодово име "Пречистване" и е била проведена в някои от гетата на Рио. Разследването започнало преди година. Телевизия Глобо твърди, че ченгетата са получавали между 700 и 1200 долара подкупи седмично. Корумпираните полицаи били замесени и в редица други престъпления: отвличане на наркодилъри и техни роднини за откуп, извършване на операции срещу тях ако не платят, продажба на оръжие на престъпни елементи и т.н. /БГНЕС

Властите арестуваха 60 полицаи, заподозряни в това, че са взимали подкупи от наркодилъри, за да си затварят очите за тяхната дейност. Освен това корумпираните ченгета продавали оръжие на бандитите. При акцията са били задържани и 11 дилъри от най-голямата банда в Рио - "Червената команда", предаде Би Би Си.

Властите в Рио се опитват да намалят значително нивото на престъпност в мегаполиса преди световното първенство по футбол през 2014 г. и олимпиадата през 2016 г. всички арестувани по време на тази акция ще бъдат уволнени, заявил командирът на военната полиция на Рио Ерир Рибейро Филхо. "Не можем да си позволим повече да имаме корумпирани полицаи сред нас", казал той. Операцията е била с кодово име "Пречистване" и е била проведена в някои от гетата на Рио. Разследването започнало преди година. Телевизия Глобо твърди, че ченгетата са получавали между 700 и 1200 долара подкупи седмично. Корумпираните полицаи били замесени и в редица други престъпления:отвличане на наркодилъри и техни роднини за откуп, извършване на операции срещу тях ако не платят, продажба на оръжие на престъпни елементи и т.н.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване