12/05/12 12:57
(http://radiomilena.com/)

„Българската Коледа” дари бебешки ехограф на бургаска болница

13 300x225 „Българската Коледа” дари бебешки ехограф на бургаска болницаБлаготворителната инициатива „Българската Коледа” дари на Бургаската болница апарат за трансфонтанеална ехография за нуждите на неонатологично и педиатрично отделения. Дарението бе представено официално днес от изпълнителния директор на МБАЛ-Бургас  д-р Георги Матев  и началника на Отделението по неонатология – д-р Слава Коларова. Апаратът е от изключителна важност, защото ще се използва при  диагностика за откриване на мозъчни кръвоизливи при деца в ранна възраст. Той заменя досега използвания апарат, който е на над 15 години  и вече е морално остарял.

„Благодаря сърдечно на президентството на Р България, на Фонда за лечение на деца и на всички, които са участвали с благородната мисия „Българската  Коледа”. Ние сме свидетели на един дар, който много ще помогне в сферата на неонатологията и педиатричната помощ в целия регион. Това е уникален апарат, който дава възможност за откриване,  в ранен стадий след раждането на детето,  на различни малформации в областта на централната нервна система. Надявам се по този начин нивото в чисто технологичен аспект да нарасне много и да помогне за раннното откриване на различни  проблеми касаещи здравето на нашите малки съграждани. Затова още веднъж сърдечно благодаря на президентската институция, Министерството на здравеопазването и на Фонда за лечение на деца”, каза д-р Георги Матев.

Стойността на апарата е над 80 000 лева. Той има най-вече диагностична стойност при откриване на мозъчни кръвоизливи при по-големи деца

„Ще използваме ехографа  основно за изследвания в областта на нервната система, както при големи деца с родова травма, така и при недоносени бебета с  изменения  в мозъка. Апаратът е високотехнологичен и дава много по-добра картина от досега използвания”, каза д-р Слава Коларова.

Бургаската болница отново ще кандидатства с проект  пред  „Българската Коледа”. Той ще е за оборудване и обзавеждане на детските отделения и на това по неонатология с дихателна апаратура, кувьози и мултифункционални детски легла.

 „Българската Коледа” дари бебешки ехограф на бургаска болница

bookmark „Българската Коледа” дари бебешки ехограф на бургаска болницаsvejo „Българската Коледа” дари бебешки ехограф на бургаска болницаgoogle „Българската Коледа” дари бебешки ехограф на бургаска болницаdelicious „Българската Коледа” дари бебешки ехограф на бургаска болницаstumbleupon „Българската Коледа” дари бебешки ехограф на бургаска болницаfacebook „Българската Коледа” дари бебешки ехограф на бургаска болницаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване