12/05/12 13:52
(http://www.klassa.bg/)

Доказана рецепта за дълголетие – не се месете в чуждите работи

Най-възрастният човек на планетата американката Беси Купър почина на 116 г. в град Монро, щата Джорджия, предаде Си Ен Ен. Приживе тя обясняваше тайната на своето дълголетие с това, че никога не си е пъхала носа в чуждите работи и се е хранела правилно.
Беси Купър бе определена за най-старата жителка на планетата в Книгата на рекордите на Гинес през януари 2011 г. През май същата година обаче бе направена корекция, след като се оказа, че бразилката Мария Гомес Валентин е по-възрастна с 48 дни. След смъртта на Гомес през юни 2011 г. Беси отново си върна първенството. Тя е работила като учителка, имала е само един съпруг с който е живяла 40 години. Когато той почива преди около половин век, тя продължава да живее в своята ферма, а на 105 години отива в дом за стари хора.
Купър е родила 4 деца, от които има много внуци, правнуци и праправнуци.
Сега най-старият жител на планетата става 115-годишната американка от италиански произход Дина Манфредини, която живее в Айова.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване