12/06/12 16:28
(http://www.hsnovini.com/)

Бременна жена от Хасково отнесе първия акт за пушене

Д-р Иван Александров, дирекция „Опазване на общественото здраве”

Регионалната здравна инспекция санкционира пушач, нарушил забраната за пушене. Това е първия случай в региона на издаден акт на клиент, хванат да пуши в заведение, след влизане в сила на новата Наредба за тютюнопушенето.

Актът е издаден на бременна жена. При изненадваща проверка в квартално хасковско заведение инспекторите спипали бъдещата майка, която пушила необезпокоявана от персонала на кафенето, информира д-р Иван Александров.

При нарушение на пълната забрана за пушене, глобите започват от 300 и достигат до 500 лева. Още 3 акта са съставили здравните инспектори през миналия месец. Два от тях са на заведения в Димитровград.

Според изискванията две от стените на подобен род шатри за пушене, трябва да бъдат открити. Другият вариант е да нямат покрив, уточни д-р Александров. За същото нарушение е санкциониран и собственик на заведение в димитровградското село Крепост. Инспекторите са съставили актове и на двама наематели на павилиони за закуски в хасковски училища. Причините за санкцията са, че продават забранени храни, регламентирани с Наредба на здравното министерство. През ноември инспекторите са направили общо 187 проверки. Издадени са и 13 предписания.

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване