12/06/12 14:32
(http://www.klassa.bg/)

Магистратите си раздадоха коледни премии

 Магистратите и съдебните служители може и да получат по половин заплата коледни премии след като в четврткВисшият съдебен съвет (ВСС) все пак реши да поиска от финансовото министерство отблокиране на 10 млн. лева от преходния остатък в бюджета на съдебната власт (който е в общ размер 27.7 млн. лева), които да бъдат раздадени като целеви награди на магистратите и съдебните служители. Решението бе прието единодушно.

Според „Правен свят“ заа да се осигури допълнително материално стимулиране в размер на една основна заплата плюс ранг са необходими около 20 млн. лева. Но тъй като през тази година имат неизпълнение на приходите, то единственият начин да се отпуснат премии е от преходния остатък.

Сега в проектозакона за бюджета има текст, който предвижда всичките 27.7 млн. лева от преходния остатък да бъдат прехвърлени в бюджета на съдебната система за 2013 година. Но в момента тече дебат за проектобюджет 2013 и не е ясно дали тази разпоредба ще бъде одобрена. Затова ВСС е решил да поиска от финансовото министерство тези 10 млн. лева, защото, по думите на председателя на бюджетната комисия Михаил Кожарев, не могат да оставят съдебната система без коледни премии.

Ако обаче тези пари не бъдат отпуснати преди Коледа, тогава ВСС ще чака окончателното приемане на бюджета. И ако в него остане текстът за прехвърлянето на преходния остатък към бюджета на съдебната система, то тогава бонуси ще бъдат раздадени догодина.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване