12/06/12 16:21
(http://www.hsnovini.com/)

Подновяват личните здравни книжки с две нови изследвания

Д-р Ели Ташева, дирекция “Здравен контрол”

За да подновят здравните си книжки, работещите в обществени обекти трябва да си направят допълнително, още две нови задължителни изследвания. Нововъведението е в сила от 26 октомври, информират от Регионалната здравна инспекция.

Преди промяната издаването на лични здравни книжки бе след паразитологично и микробиологично изследване, и преглед при общо практикуващ лекар. Сега, за да си извадим нов документ е необходимо да се извършат още – бактериологично изследване и проба на Манту. Промяната засяга работещите в хранителни обекти, детски и социални заведения.

7 акта са съставили през ноември инспекторите  от Дирекция “Здравен контрол”. Голяма част от санкциите са заради липсата на здравни книжки. Общо 318 проверки са извършили инспекторите през миналия месец. Връчени са и 19 предписания. Те са до кметствата Тополовград, Симеоновград и Маджарово, заради липса на съдове за сметосъбиране и ремонт на огради на гробищните паркове, уточни д-р Ели Ташева.

Голяма част от проверките са в фризьорски и козметични салони. От употреба са спрени козметични продукти с изтекъл срок на годност и един, в чийто състав е имало забранени съставки.

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване