12/06/12 12:52
(http://www.klassa.bg/)

Притежанието на марихуана става законно във Вашингтон

Притежанието на марихуана става законно в американския щат Вашингтон месец, след като жителите на щата гласуваха за декриминализация, съобщава Би Би Си.

От полунощ всеки на възраст 21 и повече години, ще може да пренася до една унция (28.4 грама) канабис, но пушенето на обществени места ще остане незаконно.
От 1998 г. насам марихуаната е разрешена за медицинска употреба в щата.

Вашингтон и Колорадо гласува за декриминализиране на канабиса, който остава незаконен според американския федерален закон.

Въпреки това никъде в щата няма да бъде законно да се продава марихуана за поне още една година.

Все още не е ясно как Федералните власти ще действат след либерализирането на законодателството в областта на наркотиците във Вашингтон и евентуално в Колорадо.

Ще отнеме известно време, за да се въведе регулираната система.
Поддръжниците на легализирането са категорични, че то не насърчава и не иска от никой да нарушава федералния закон.

Федералният прокурор на щата Джени Дуркан каза, че "отглеждането, продажбата и притежаването на каквото и да е количество марихуана остава незаконно според федералното законодателството", без значение дали законът ще влезе в сила във Вашингтон.

Марихуаната остава в същата категория като тежките наркотици кокаин, хероин и метамфетамин, подчерта тя, добавяйки, че само Конгресът може да се промени това определение.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване