12/06/12 16:35
(http://www.hsnovini.com/)

Чака ни грипна вълна след празниците?

д-р Снежана Иванова, началник на дирекция “Надзор на заразните болести”

Под средните стойности за месеца е броят на болните от остри респераторни заболявания в област Хасково, отчетоха от Регионалната здравна инспекция. Увеличение на заболели от грип се очаква след Коледно-новогодишните празниците, прогнозират специалистите.

Регионалната здравна инспекция разполага с достатъчно количество антивирусни препарати и е готова да посрещне евентуална грипна вълна. Ваксини са осигурени на общо практикуващи лекари и болниците в региона, информира началникът на дирекция “Надзор на заразните болести” д-р Снежана Иванова.

В нормални стойности се движат и инфекциозните заболявания в областта. 16 са случаите на хепатит през ноември, 14 от тях – на Хепатит А. Най-много болни е имало в Димитровград. Значително намаление на инфекциозните заболявания, спрямо предишни години, отчитат здравните инспектори. Заболелите са 5 пъти-по-малко в сравнение с 2010 и 2011 година.

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване