12/07/12 10:09
(http://www.klassa.bg/)

Излиза "Светият Граал - съкровището на богомилите бугри". Истината за Бугараш

ктрисата Елена Петрова е на корицата на уникалната книга, която до броени дни ще излезе на книжния пазар „Светият Граал - съкровището на богомилите бугри”. Нейната роля остава загадка, която ще се изясни чак в следващата книга от поредицата„Тайнствата и мистериите български.” Навярно е преродена „съвършена” от богомилите, наричани също катари, албигойци, бугри, патарени... Книгата разкрива и истината за френското село Бугараш, свързвано с края на света на 21.11.2012 г. Бугараш е богомилски център, където и днес се събират последователи на учението. Настоящото издание е събрало в едно материал за две книги от поредицата, в която авторът Светослав Пинтев използва поразителните разкази на „безсмъртния” и тайнствен посветен, криещ се под името Сен Жермен Хераклейски, който му посочва документални източници, за да разбули част от загадките и неразкритите досега истини от българската и световната история. Този път ще ни потопи във тайнствата на великото учение, създадено от Боян Мага, син на най-могъщия ни цар Симеон Велики, довело до Ренесанса на Европа, т.е до съвременната цивилизация. Време е да признаят, че ние българите имаме съществен принос за нея, а не да ни подритват като бедни роднини. Днес, когато цял свят гледа към селото Бугараш, кръстено така заради българските богомили във Франция е време да разкрием част от техните тайни. За поръчки накнигата: krumesis@abv.bg, 02/9530618, 0888 777 328.

Книгата „Светият Граал - съкровището на богомилите бугри” е документално журналистическо разследване за богомилите, които на Запад наричат катари, а също и бугри, които според най-авторитетните изследователи на тази тема са носители и разпространители на легендата за Светия Граал, за неговата чудна мощ. А преданието не идва от нищото. Каква е българската връзка? Ами прабългарската? Факти и легенди доказват, че такава има. При това много силна. Някои смятат, че именно край френското село Бугараш е скрит Светият Граал. Откритото от италианския професор Умберто Кардини в средновековен архив автентично писмо от 1243 г. на тамплиерския магистър за Прованс Ронселин де Фос до Ришар де Вишие, брат на Великия магистър от Ордена, хвърля обилна светлина върху загадката, която свързва богомилите бугри със Светия Граал, както и с митичния Старец от планината. И това е само част от безкрайно интересните факти, поднесени в книгата.

Научно-популярното четиво е увлекателно и въздействащо, нещо, което непременно трябва да се прочете от всеки българин.

Главата „Църквата срещу Христос и пазителите на Светия Граал” припомня гоненията и зверствата срещу братството.

„Светият Граал и копието, което прониза Христос” интерпретира от неочакван ъгъл легендите около тези реликви. Наполеон и Хитлер също са ги търсили, за да завладеят света...

„Праобразите на Граала и свещения меч в легендите на древните българи” документално подплатява теорията, че имаме връзка с тази история.

„Боян Мага и кървавата зора на богомилството” е увлекателен разказ за началото.

Главата „От кладите на богомилите, наричани катари, до Леонардо” е за върховното богомилско тайнство, кодирано от самия Да Винчи в шедьовъра му „Тайната вечеря.”
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване