12/07/12 22:02
(http://www.klassa.bg/)

„Спри, детето запази!” с голямата награда в конкурса „Годишни награди за пътна безопасност за 2012-та година”

Кампанията на Българската националната телевизия, реализирана съвместно със Столична община „Спри, детето запази!” спечели първа награда в категорията „Журналистически материали,” в конкурса на фондация „Годишни награди за пътна безопасност”.

Силвия Симова, директор на Дирекция "Публични комуникации" и автор на идеята за инициативата „Спри, детето запази!” сподели:
„Апелът на кампанията беше насочен към всички участници в пътното движение за повишаване толерантността и взаимно уважение. За първия учебен ден направихме пешеходните пътеки видими и поставихме указателни табели със слогъна на кампанията „Спри, детето запази!”. За да напомняме на шофьорите, да бъдат внимателни и да спират на пешеходните пътеки, за да запазим децата живи и здрави да стигат до училище”.

„Годишни награди за пътна безопасност” са конкурс за реализирани инициативи в областта на пътната безопасност, които номинират и отличават добрите практики в областта на безопасността на движението, повишаване на културата на пътя и предотвратяване на пътно транспортни произшествия


Кампанията „Спри, детето запази” и съпътстващите я инициативи и акции ще продължат, защото грижата за пешеходците, взаимната толерантност на пътя и спазването на закона са нещо, което трябва да се превърне в култура на движението за всички нас.




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване