12/07/12 16:54
(http://www.hsnovini.com/)

Ученици от Димитровград с благотворителна акция за сираци

Подаръците се събират в димитровградската библиотека

Десетокласници от Природо-математическата гимназия в Димитровград инициират благотворителна акция за набиране на коледни подаръци за сираците от Дом „Асен Златаров” в Хасково.

Идеята за благотворителната акция идва от Кристина Димитрова и Петър Паскалев и е част от проект, който десетокласниците разработват по предмета „Гражданско образование”. Учениците призовават димитровградчани да дарят вещи. Подаръците се събират в библиотеки „Пеньо Пенев” до края на идната седмица.  Със събраните подаръци, учениците искат да зарадват за Рождество Христово 57-те възпитаници на Дом „Асен Златаров” в Хасково. Димитровградската библиотека с радост подкрепи инициативата.

От понеделник до 21 декември Детския отдел на библиотеката отваря работилница на Дядо Коледа. В нея могат да участват всички деца, които искат да участват в изработването на коледни и новогодишни картички и сувенири.  В инициативата могат да участват и цели класове, след предварително записване, уточниха от библиотеката.

Кристина Димитрова е сред организаторите на благотворителната акция

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване